1.6.13

Parquet Courts, "Light Up Gold"

Disc del mes, maig 2013

Una banda curiosa, els Parquet Courts. Procedents de Texas, es van instal·lar a Nova York, i van debutar, discogràficament parlant, amb un àlbum titulat American Specialties (2011), que en el seu moment va ser publicat només en format casset! Recentment, i com a conseqüència de l'impacte provocat per Light Up Gold (2012), aquell primer treball ha estat reeditat en vinil.

Light Up Gold és un disc sorprenent. Els impactes directes que suposen les cançons més curtes del disc, de poc més d'un minut ("Light Up Gold II" o "Disney P.T."), contrasten amb el llarg passatge instrumental amb què acaba "Stoned And Starving", a base de feedback i guitarres distorsionades que evoquen The Velvet Underground. Els temes més pausats i melòdics ("N Dakota", "No Ideas") invoquen el so de bandes tan peculiars com TV Personalities. I no hem d'oblidar cançons absolutament irresistibles com "Master On My Craft", "Borrowed Time" o "Yr No Stoner", que em fan pensar molt, per les estructures i el so de les guitarres, en els Swell Maps de Nikki Sudden i Epic Soundtracks.

Us deixo, per altra banda, aquest magnífic vídeo, que documenta el pas dels Parquet Courts per l'última edició del festival South by Southwest (SXSW). Impressionant!