29.4.12

Munster Raving Loony Party: nit de dissabte

Ahir a la nit vam estar a Pineda de Mar per gaudir d'una gran nit de rock'n'roll, garatge-punk i rythm&blues, dins el festival Munster Raving Loony Party de què ja us vaig parlar fa uns dies.

Els encarregats d'obrir van ser The Smoggers, una banda andalusa (de Sevilla, concretament) que, des de la seva formació l'any 2008, facturen un bon rock de garatge i han publicat dos minielapés (en format de vinil de 10 polzades) amb el segell Clifford Records. El grup està format per tres nois i una noia, però, a diferència del que passa en casos semblants, en aquest la noia no és la cantant sinó la que toca la bateria! The Smoggers es declaren fans de The Sonics, The Seeds, The Cramps o dels recopilatoris "Back From The Grave". A Pineda van fer un bon concert, a base de cançons dels dos minielapés, a destacar "Can't Live Without It" o "I Wanna Be a Zombie" i alguna versió ("Night Of The Phantom", original de Larry & The Blue Notes).

També ens va agradar força The Branded, una banda sueca liderada, però, pel britànic Lee Tea (que havia estat el baixista dels Exciters), que publica els seus discos amb el segell londinenc Dirty Water. The Branded es presenten en format de trio, i la veritat és que no necessiten ningú més: tots tres solets (guitarrista que canta, baix i bateria) tenen recursos suficients per muntar una bona festa, entre el rhythm & blues i el garatge, i fer ballar el públic durant els tres quarts d'hora que es van estar damunt l'escenari. La perla de l'actuació: una engrescadora versió del clàssic de mitjans dels cinquanta "Justine", original de Don & Dewey i versionat per The Righteous Brothers, The Mummies o The Lazy Cowgirls, entre molts altres.

Els encarregats de posar el punt i final van ser King Salami & The Cumberland 3. No se m'acut una millor manera de descriure aquesta banda que reproduir aquests mots extrets del web de la discogràfica Folc Records, que recentment ha editat un single del grup: "El 2006, como si fos el típic acudit, un japonès, un francès, un caribeny i un espanyol es van ajuntar a Londres per formar una banda de rhythm & blues negre superfestiu! I, com es va poder comprovar, no era cap acudit, ni molt menys, sinó la millor i més explosiva banda de R&B sorgida a Europa en l'última década". King Salami, un líder carismàtic que em fa pensar en grans showmen com Screamin' Lord Sutch o King Khan, va demostrar, al davant dels seus The Cumberland 3, que tota aquesta fama és ben merescuda. El concert va ser realment explosiu, amb un repertori en què destaquen temes com "Chicken Back" o demolidores versions de clàssics del gènere com "Mojo Workout" o "Watcha Gonna Do Tomorrow". Un sensacional fi de festa!

1 comentari:

Capt. Toni ha dit...

Fantabulós!!!!!
Magnífic!
A veure si ho tornen a fer de nou que ho vam passar bomba!!!!!
Per cert... a la foto de King Salami hi surt una vampiresa mujer que pululaba pel local!!!