15.4.12

Mishima a Mataró

Després de l'estrena oficial, divendres a l'Auditori de Girona, de la gira de presentació del nou disc, L'amor feliç, ahir a la nit Mishima va fer parada al Monumental de Mataró.

Amb el teatre ple com un ou, David Carabén, Marc Lloret, Dani Vega, Xavi Caparrós i Alfons Serra ens van oferir gairebé una hora i mitja d'intens recital. 

Van començar amb cançons dels dos discos anteriors. "Tornaràs a tremolar" és una cançó perfecta per obrir un concert. Van seguir amb "La forma de les coses" i "El temple". Una mica massa aviat perquè el públic coregés aquells versos d'aquesta última que diuen "què en farem del desig / ara que hem trobat l'amor": el concert havia començat amb una certa fredor, la fredor pròpia dels teatres i encara més d'aquest Monumental que deixa vuit o deu metres entre el grup i la primera fila.

Però Mishima poden amb aquest Monumental i amb molt més que això. En aquest inici de concert encara van tocar la preciosa "Guspira, estel o carícia" i de seguida van atacar cançons del nou disc: "Els vespres verds", "Ull salvatge", "L'última ressaca" i "Els crits". A partir d'aquí van alternar els seus temes clàssics amb els nous. "L'olor de la nit" ("m'ha trucat el Miquel diu que a ell li cauen del cel i que avui m'invita a volar, avui volaràs"), "Qui n'ha begut" ("Diu que et transporta a un altre planeta / t’inflama el cor amb mil somriures / i del cel fa caure espurnes d’or / per cada moment que tornes a viure"), "La vella ferida" o "Miquel a l'accés 14" van anar escalfant l'ambient fins que amb el trio d'asos format per "La tarda esclata", "Un tros de fang" i "Tot torna a començar" van fer aixecar el públic de les butaques.

El concert va acabar amb "Ningú m'espera". Però la vetllada encara es va arrodonir amb un parell de bisos amb predomini de les cançons noves. El primer va començar amb "No existeix l'amor feliç" i va acabar amb "No obeir". Amb el públic rendit i corejant la melodia final d'aquesta última cançó, Mishima va tornar per acomiadar-se amb "El camí més llarg" ("Si us plau, torna a casa"). Un triomf esclatant.