24.8.07

Surfin' Bird

El meravellós món de les versions #2

Gran cançó! La van popularitzar els Ramones a finals dels 70: la van gravar en el seu tercer disc d'estudi, Rocket to Rusia (1977), i dos anys després la van incloure en el seu primer directe oficial, It's Alive.

Però la cançó l'havien "creat" una dècada i mitja abans els Trashmen. Escric "creat" entre cometes perquè el que en realitat van fer els Trashmen va ser una mena de fusió o medley de dues cançons dels Rivingtons: "Papa-oom-mow-mow" i "The bird's the word" (deu ser veritat que cada dia s'aprèn alguna cosa: això dels Rivingtons ho he sabut gràcies a l'entretingut reportatge "Jukebox Classics" inclòs en el núm. 240, de juliol i agost, de la revista Ruta 66).

Molt interessant és també la versió que en van gravar els Cramps en el seu primer disc, un EP de cinc cançons titulat Gravest Hits (1979).

I una última aportació. Gràcies a la gent de La Peixera (thanks!) he conegut els Messer Chups, una banda russa que fan el que ells en diuen un remake de "Surfin' bird" titulat "Trashmen Upgrade". He trobat la cançoneta en qüestió en un disc que es diu Best Of - Cocktail Drakulina (2002). Molt recomanable!

1 comentari:

Junior Serrandez ha dit...

"Cocktail Drakulina"?
On? Quant? Quins grups? Qué fan?
Bueno... amb aquest títol qué importa!
I si ademés hi ha una versió del "Surfin' bird".

Vinga tots alhora:
"Ebribari nous abau taber
ber, ber, ber,
beris de güer
don llu nou abaura berd
ebribari nous abau taber
ber, ber, ber..."