3.8.07

King Khan & The Shrines - What Is?!

Disc del mes, juliol-agost 2007

Just quan començo a pensar que fa temps que no sé res de King Khan & The Shrines em cau a les mans What Is?! (Hazelwood, 2007), el tercer àlbum d’una banda predilecta de la casa: els seus dos anteriors elapés (Three Hairs And You’re Mine, publicat el 2001, i Mr. Supernatural, del 2004) també van ser disc del mes de l’home cactus. Amb el nou disc arriba, a més, l’anunci d’una gira per aquesta tardor. Això són bones notícies!

Sense allunyar-se de les coordenades musicals que els caracteritzen (soul, funk, r’n’b), a What Is?! flirtegen més que en ocasions anteriors amb el rock de garatge dels seixanta: "I Wanna Be A Girl" podria ser tranquil·lament una cançó dels Electric Prunes o, per què no, dels Miracle Workers. A "No Regrets" es respira Iggy & The Stooges pels quatre costats (si ho voleu, amanit amb una mica del Lou Reed més salvatge). Per altra banda, el tractament dels vents a cançons com "Cosmic Serenade" em porta al cap el "Tropical Hot Dog Night" de Captain Beefheart & His Magic Band. També hi ha espai per a un homenatge al cantant francès Jacques Dutronc ("Le fils de Jacques Dutronc"), un senyor de qui ens agrada molt una cançó que es diu "Les cactus" (i no només pel títol). Destaquem també un hit, "Land of the Freak", i un mig temps, "69 Faces of Love", tots dos marca de la casa.

Segons llegim en la web de la discogràfica (on també us podeu descarregar gratuïtament un parell de cançons), en aquest disc el "Maharaja of Soul" es converteix en el "Raja of Song". De totes maneres, King Khan continua invocant l’esperit de James Brown i Little Richard, i potser també dels seus avis: es veu que un tocava el sitar i va morir per la seva afició a l’opi i que l’altre es guanyava la vida matant serps pels pobles.