11.8.07

The Real Kids - "Foggy Notion"

El meravellós món de les versions #1

La portada del disc ja deixa clares les intencions: el mateix fons negre i la mateixa tipografia que els del segon disc de la Velvet, el White Light/White Heat. Més pistes encara ens dóna el títol: "Foggy Notion", com una cançó també de The Velvet Underground.

I és que Foggy Notion, editat recentment per Norton Records, és un EP, disponible en CD o en vinil de 10 polzades, de versions. Quatre cançons, tres de la Velvet ("Foggy Notion", "There She Goes Again" i "Sweet Jane") i el "Fly Into The Mystery" de Jonathan Richman & The Modern Lovers, una banda molt influïda per la música dels Reed, Cale, Morrison i Tucker. Quatre versions capturades en rigorós i cru directe a Boston, la ciutat dels Reals Kids, però que aleshores encara es deien només The Kids: era 1974 i faltaven tres anys per al debut de la banda liderada per John Felice amb un àlbum que obriria amb aquella meravellosa cançó que és “All Kindsa Girls”.

Foggy Notion és un disc tan disfrutable com ho pot ser un bon bootleg de la Velvet o dels primers Modern Lovers. O sigui, rock-and-roll de primera classe, sense additius ni conservants, cosa que avui dia va bastant escassa.