28.2.13

Foxygen, "We Are The 21st Century Ambassadors Of Peace & Magic"

Disc del mes, febrer 2013

El títol del disc és prou explícit: Foxygen se'ns presenten com els ambaixadors de la pau i la màgia al segle XXI. I ens podem preguntar: d'on vénen, aquests ambaixadors? Potser dels anys seixanta o setanta del segle XX, si hem de fer cas dels conceptes de pau i de màgia? La portada del disc, de fet, també ens remet a aquesta època, i a un moviment musical: la psiquedèlia. Podríem considerar que és una portada que posa al dia la imatgeria d'un dels grups capitals d'aquest moviment, The 13th Floor Elevators.

Totes aquestes referències, evidentment, no són gratuïtes. We Are The 21st Century Ambassadors Of Peace & Magic traspua aromes dels seixanta i dels setanta al llarg de les seves nou cançons. The Kinks, Bob Dylan, The Velvet Underground, The Beatles o David Bowie són, segurament, els artistes de capçalera del duo californià integrat per Jonathan Rado i Sam France.

We Are The 21st Century Ambassadors Of Peace & Magic és el segon àlbum de Foxygen (es van estrenar l'any passat amb Take The Kids Off Broadway) i té cançons meravelloses com "No Destruction", "San Francisco" o "Oh Yeah". I, per cert, el disc el vaig descobrir gràcies a la recomanació de la meva neboda Maria!