18.3.12

Cooper en directe!

La seva discogràfica, Elefant Record, diu que són "una de las mejores bandas del país, repleta de energía y emoción y grandes melodías". El que vam veure ahir al vespre a la sala Music Hall de Barcelona dóna la raó, i amb escreix, a tots aquests elogis.

Álex Díez posa tota la seva passió en cadascun dels seus projectes, siguin els seus grups (abans Los Flechazos, ara Cooper), sigui l'organització d'un festival com el Purple Weekend a León, sigui l'elaboració d'un llibre com Club 45 (un dia d'aquests en parlarem)...

Però la passió, en el cas que ens ocupa, no va sola. Hi ha un coneixement musical profund, hi ha bon gust, hi ha talent... Álex Díez es mostra feliç de ser dalt d'un escenari, feliç de tenir un públic que se l'escolti. Proper i entranyable, aprofita aquelles petites pauses en què ha d'afinar la guitarra per explicar divertides anècdotes de la banda, i es va creant un clima de complicitat entre l'artista i el públic. El grup, per altra banda, sona potent, compacte, intens: ja vaig veure Cooper l'any 2004 a la sala 3 de Razzmatazz i puc certificar que en aquest sentit el creixement ha estat espectacular. I que consti que aquell concert ja em va agradar molt!

Finalment, cal destacar el repertori: després de quatre àlbums i un munt de singles, Cooper compten amb un munt d'extraordinàries cançons. Ahir van tocar totes les cançons del nou disc, Mi universo, i van repescar-ne d'altres dels tres primers àlbums ("El círculo polar", "Cerca del sol", "Rascacielos"...). Les sorpreses van arribar en els bisos, sobretot amb la versió del "New Life" dels Depeche Mode, la recuperació d'un tema de Los Flechazos, "En tu calle", o la intensa interpretació d'"Imposible", una cançó del primer disc de Cooper, Fonorama (2000). Realment, cal tenir un repertori excel·lent per poder prescindir de cançons meravelloses com "Un nudo en la garganta", "Canción de viernes", "Vértigo" o "Es tarde". Que tornin el mes que ve, siusplau!

Al final, vam tenir l'ocasió de fer-nos una foto de família amb Álex Díez...