9.8.10

Pipilotti Rist

L'artista suïssa Pipilotti Rist (el nom és un homenatge a la seva heroïna Pippi Långstrump) exposa aquests dies a casa nostra. Es tracta de dues exposicions complementàries que, amb el nom de "Partit amistós - sentiments electrònics", es poden veure a la Fundació Miró (Barcelona) i a la Fontana d'Or (Girona).

De moment només hem pogut anar a la Fundacio Miró, on hi ha l'exposició de més gruix: deu videoinstal·lacions amb projeccions sobre parets, cortines translúcides, mòbils o una cuina. En algunes sales, uns coixins al terra ens conviden a estira'ns-hi una estona i a deixar-nos portar per les projeccions a les parets o al sostre. Els títols d'algunes d'aquestes obres ja ens donen força pistes sobre la temàtica: "Xarrupa el meu oceà", "Gravetat, sigues amiga meva", "Dona de pluja (Em diuen planta)", "Sota els estels"... Després d'una hora ben bona sortim de l'exposició amb una meravellosa sensació de bon rotllo!

Ara mateix, tenim moltes ganes de fer una escapada a Girona i veure les tres instal·lacions que hi ha a la Fontana d'Or, titulades "La teva càpsula espacial", "Llum de falda" i "Sempre està pertot arreu".

Aquí us deixem un vídeo de la instal·lació "Sip My Ocean" ("Xarrupa el meu oceà"), només perquè us en feu una idea. I és que val realment la pena gaudir de totes aquestes obres a les sales d'exposicions de la Fundació Miró o la Fontana d'Or!