18.4.09

Control


Dos anys ha tardat a estrenar-se a les pantalles de casa nostra aquest biopic d’Anton Corbjin sobre Ian Curtis: realment no s’entén que pel·lícules tan bones com aquesta rebin aquest tracte per part de les distribuïdores, de les sales o de qui en tingui la culpa.

Corbjin, fotògraf i realitzador de videoclips, s’ha basat en Touching from a distance, un llibre de Deborah Curtis, la vídua del cantant de Joy Division i també coproductora de la pel·lícula, per fer una admirable obra en blanc i negre, en què destaca l’excel·lent treball de fotografia.

Una altra de les virtuts de Control és que es tracta d’una pel·lícula poc sensacionalista, i sense cap voluntat de mitificar la figura de Curtis. Més que a analitzar la trajectòria musical del cantant de Joy Division, se centra en la vida emocional del personatge, que es mou marcada per l’amor per la seva dona, els sentiments de culpa que li provoca la relació amb la seva amant Annik Honoré, els atacs d’epilèpsia i els efectes de la medicació.

Per altra banda, en la recerca d’una certa autenticitat, els mateixos actors toquen i canten les cançons de Joy Division en diferents moments de la pel·lícula en què es veu la banda dalt d'un escenari. I se’n surten força bé!

I sempre és un plaer tornar a escoltar cançons tan grans com “She’s Lost Control”, “Love Will Tear Us Apart Again” “Transmission”, “Isolation” o “Atmosphere”.

3 comentaris:

cruasan ha dit...

controooooó
que te pongo doh velah negrah

Maria Merk's Cia ha dit...

GENIAL!!!

LA VAIG ANAR A VEURE AHIR MATEIX I EM VA ENCANTAR!

ara que estic amb el "subidon" Joy Division no em podia apareixer millor peli en el millor moment!

vinga que vagi bé,

Maria


Radio live transmission!

Nutjú de CAn FArnell ha dit...

sics de granageta, del fruit tot abundós; no en sabia d'aquest d'aquest planeta, i ara n'estic orgullós.