22.9.07

Virüs - Atom Rhumba - El Inquilino Comunista (BAM 2007)

Eeeeiiiiiiii! Vaig anar al BAM, al Parc del Fòrum, amb l'Àngels i en Paco Serrandez. Quina nit! Com em va dir en Paco, els anys 70, els 80 i els 90, tots en una sola nit.

Virüs són de Barcelona i ens remeten, músicalment i estèticament, als 80. Sonen als Pegamoides més sinistres, a Parálisis Permanente o a Joy Division (de qui van acabar fent una versió). No els coneixíem i ens van agradar.

Atom Rhumba són impressionants. La seva és una proposta rock-soul-punk-funk més aviat setantera totalment hipnotitzant. Els rumors que ens havien arribat de l'excel·lència del grup en directe es van veure confirmats en una actuació d'aquelles que, imagino, serà impossible d'oblidar. Hi ha grups que estan tocats per alguna cosa, no sé ben bé què. En qualsevol cas, Atom Rhumba és un d'aquests grups. Van acabar amb la seva cançó "Funkytown" (res a veure amb la de Lipps Inc.) i en Paco Serrandez em deia: val més aquesta cançó que tot un concert dels Rolling Stones!

Finalment, El Inquilino Comunista van aconseguir superar el repte de tocar després d'Atom Rhumba. Ho van fer tornant al indie-rock dels 90 amb un directe que et va atrapant a poc a poc: ni te n'adones i ja et tenen immers en les melodies que dibuixen les seves guitarres d'arrel Sonic Youth. Una actuació amb un fort component nostàlgic i amb un públic que rebia encantat els vells "hits" de la banda. Llàstima que no acabessin amb aquell "For You (with Sonic Eyes)" amb què una mica més i enfonsen el Mercat de les Flors ara fa 15 anys.

I aquí teniu unes fotos que vaig fer: