25.9.07

Miss Alex White & The Red Orchestra - Space & Time

Disc del mes, setembre 2007

Aquest més coincideixo en el disc del mes amb el Ruta 66. De fet, és gràcies a aquesta revista (després de vint anys comprant-la sense interrupció, mes rere mes, encara em continua donant agradables sorpreses) que he descobert Miss Alex White, una noia de Chicago que amb 22 anyets acabats de fer ja ha publicat un parell d’àlbums amb un dels més prestigiosos segells discogràfics del punk-rock nord-americà actual, In The Red (el seu catàleg inclou moltes bandes predilectes de L’Home Cactus: The Dirtbombs, Black Lips, Jay Reatard, Reigning Sound...).

La senyoreta White va formar la seva primera banda, The Psychotic Sensations, amb 14 anys, i la segona, el duo de guitarra i bateria The Red Lights, als 16. Després formà amb un amic seu el duo Miss Alex White & Chris Playboy. Poc després d’un primer single de debut, Chris morí en un accident, atropellat per un conductor begut. Des de llavors, Miss Alex milita en dues bandes paral·leles: The Hot Machines i Miss Alex White & The Red Orchestra.

El segon àlbum de Miss Alex White & The Red Orchestra, Space & Time (In The Red, 2007) és un tros de disc de bon rock-and-roll clàssic, primitiu i autèntic, amb un so que ens remet a The Velvet Underground, Modern Lovers, Stooges o Spacemen 3. El disc arrenca de manera immillorable amb “In The Snow”: menys d’un minut i mig i un teclat molt Modern Lovers. Segueix “I Dig History”, un tema de sixties-punk-psicodèlic en la línia dels 13th Floor Elevators. “Future Talk”, alentint el tempo, ens atrapa amb els seus arranjaments de vent. I després ve “Submarine”, la cançó més llarga (una mica més de quatre minuts) i una de les millors del disc. A ritme de rock-and-roll, seguim amb “She Wanna”... I així fins a dotze cançons sense desperdici.

MySpace de Miss Alex White & The Red Orchestra: http://www.myspace.com/missalexwhitetheredorchestra
MySpace de Hot Machines: http://www.myspace.com/hotmachines

1 comentari:

Capt. Toni ha dit...

Un disc molt recomanable que es pot escoltar al fantabulós programa radiostereofònic "Ones de l'espai exterior" (a la secció "El disc del mes" que porta Toni Cactus). Tots els dimarts entre les 21:00 i les 23:00 (hora local) a través de Ràdio Blanes (97.7 F.M.) emetent desde milers de kilòmetres de la Terra amb el millor pop possible.