28.7.14

Belle & Sebastian a Sant Feliu de Guíxols

El concert de Belle & Sebastian d'aquest dissabte al festival Porta Ferrada va ser de luxe. A la primera fila d'una platea convertida en pista, sense seients, semblava que estiguéssim a la llotja presidencial, amb l'avantatge que, drets, podíem ballar. La banda escocesa es va presentar amb un formació de tretze músics, secció de corda inclosa. I el so era de qualitat, tot i les objeccions que es puguin posar a uns violins probablement massa estridents.

De fet, després d'obrir el concert amb l'instrumental "Judy Is a Dick Slap", quan van seguir amb "I'm a Cuckoo" es va escoltar un murmuri d'admiració entre el públic en el moment que va entrar la veu, meravellosa i fantàsticament sonoritzada, d'Stuart Murdoch. Els Belle & Sebastian es fan estimar: el carisma i la sensibilitat d'Stuart Murdoch, la simpatia d'Stevie Jackson, la senzillesa d'una Sarah Martin que entrava i sortia de l'escenari sempre amb la seva bossa a coll. I es fan estimar, és clar, per la seva música: al llarg de divuit anys, ens han alegrat la vida amb una col·lecció meravellosa de cançons. En el concert de dissabte van sonar molts dels grans èxits de la banda ("Like Dylan In The Movies", "I Want The World To Stop", "Dog On Wheels", "I Didn't See It Coming" o "She's Loosing It" ) i algunes cançons no tan habituals en els seus últims directes ("Dirty Dream Number Two", "We Are The Sleepyheads" o "(I Believe In) Travellin' Light", aquesta última cantada per Stevie Jackson). És clar que, amb un repertori tan extraordinari com tenen els escocesos, semrpre trobaràs a faltar cançons: "Another Sunny Day", "Sleep The Clock Around", "The Blues Are Still Blue" i moltes altres (cadascú té les seves preferides).

El de Sant Feliu va ser un concert deliciós, una festa que va acabar amb tota una colla de nois i noies del públic, reclutats per Stuart Murdoch, ballant dalt de l'escenari al ritme de "The Boy With The Arab Strap" i "Legal Man". Un únic bis, amb la cançó "Me and the Major", va posar el punt i final a un deliciós concert d'uns escocesos encantadors i en estat de gràcia.