26.4.14

Metamorfosis

Des del passat 26 de març i fins al 7 de setembre es pot visitar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) l'exposició "Metamorfosis". Una exposició sobre quatre autors fonamentals (i pràcticament desconeguts per al gran públic) del cinema d'animació: Ladislas Starewitch (1882-1965), Jan Švankmajer (1934) i els germans Quay (1947). 

Al voltant d'aquests quatre artistes amb una imaginació desbordant i amb una habilitat extraordinària per a l'animació d'objectes les sales del CCCB s'omplen de pintures, fotografies, objectes diversos (col·leccions senceres de papallones, per exemple), titelles i, és clar, un munt de pantalles que van projectant contínuament les pel·lícules.

Es tracta, doncs, d'una exposició sorprenent que, això sí, cal prendre's amb molta calma: no te l'acabes pas amb mitja hora, ni amb una hora. De fet, podries passar-t'hi una tarda sencera. És per això que l'entrada per a l'exposició val per dos dies: després d'haver-la visitat un primer dia, pots tornar-hi quan vulguis. Una bona pensada. Jo hi tornaré, de ben segur!

Perquè us en feu una idea, aquí teniu uns fragments de dues obres de l'artista txec Jan Švankmajer.