28.10.13

Wau y Los Arrrghs!!!, "Todo Roto"

Disc del mes, octubre 2013

"Hoy aquí se va a liar a base de bien". Amb aquest vers comença la primera cançó ("Todo lo voy a romper") del nou disc dels valencians Wau y Los Arrrghs!!!. Tota una declaració de principis!

La banda liderada per l'indescriptible Juanito Wau es va estrenar el 2005 amb un elapé titulat Cantan en español, publicat pel segell suís Voodoo Rhythm, que combinava, com ha passat en els següents àlbums, els temes propis amb les versions. En aquella ocasió adaptaven clàssics dels Trashmen ("Rey de tablistas"), Los Saicos ("Demolición") o Question Mark & The Mysterians ("Girl, coge mi cosa").

El segon disc, ¡¡¡Viven!!!, va ser publicat quatre anys més tard per Munster Records. "Con pocos discos vas a gastar tanto tus botines bailoteando como con este de los Arrrghs", sentenciava el text de la contraportada. Hi destacaven temes propis com "Bli, Blu, Bla (bla bla bla)" o "Copa, raya, paliza" i versions de Los Mockers ("No mientas más") o Jonah & Whales ("It's Great").

I hem hagut de tornar a esperar quatre anys més per poder gaudir d'un nou àlbum de Wau y Los Arrrghs!!! El disc, publicat en aquesta ocasió per la discogràfica nord-americana Slovenly Recordings, es titula Todo Roto. I si la banda ha anat canviant de companyia discogràfica al llarg d'aquests anys, s'ha mantingut sempre fidel, en canvi, als estudis de gravació (els Circo Perrotti de Gijón) i al productor (Jorge Explosión). I en aquesta ocasió tots plegats se superen: el so del disc de vinil és extraordinari! Comencen amb una versió dels Kinks ("Todo lo voy a romper"), que no és l'única declaració d'intencions que trobem al disc: a la cara b, la cançó "No sé cantar" comença així: "Yo no sé gritar / solo sé gritar / Soy muy estiloso / ésto no se me da mal / grito más salvaje / al no saber qué es un la". En total, dotze cançons (cinc versions i set temes propis), entre les quals destaquen també "La ciudad no es para mí", el surf d'aires mediterranis de "Rescate griego", "Es un buen día" (una altra versió dels Kinks), "Malditos modales" o "Casa, trabajo, coche y mujer" (versió d'un original de Jacques Dutronc).

Els valencians han començat fa unes setmanes la gira de presentació d'aquest nou disc. Aquest dimecres, dia 30 d'octubre, toquen a Sant Feliu de Guíxols, a la sala TZVR. No hi faltarem!