23.10.13

Alex Cooper, "Club 45"

Alejandro Díez Garín (Los Flechazos, Cooper) aboca tota la seva saviesa i la seva passió per la música dels seixanta en aquest llibre subtitulat "90 canciones de la Era Pop para mods y jetsetters". A partir de noranta singles de diferents bandes o solistes britànics, europeus, americans i australians (només repeteixen els Small Faces: "siempre han sido mi grupo favorito y nunca me cansaré de escucharlos"), Alex Cooper crea tot un teixit d'històries i anècdotes que configuren una suggeridora visió d'aquella dècada màgica. 

No hi falten, a més dels Small Faces, The Kinks, Georgie Fame, The Yardbirds, The Artwoods, The Byrds, Spencer Davis Group, The Remains, The Who, David Bowie & The Lower Third, The Easybeats, The Troggs o Los Salvajes. Al costat, però, de noms tan coneguts, Club 45 ens permet, si més no als no massa entesos en la matèria, descobrir meravelloses cançons de grups pràcticament desconeguts, com "Bad Time" de The Roulettes, "Leaving Here" dels anglesos The Birds (que no hem de confondre amb els americans The Byrds), "Kicks" de The Measles, "Gonna Fix You Good" d'Alan Bown Set...

I tot plegat es pot gaudir en un llibre preciós que combina els textos amb fotografies, retalls de premsa, portades de discos i cartells procedents de la col·lecció particular de l'autor. Una joia que va ser publicada per Ediciones Chelsea l'estiu del 2010 (i ja era hora que n'escrivís unes ratlles!).