23.9.13

Crònica del Festisurf

Primer de tot: felicitats a l'organització! L'emplaçament, l'aparcament, el so, els discjòqueis... Tot va ser molt encertat. I també la selecció de bandes!

Els primers de la nit (i que, com ells mateixos van comentar, d'aquí a uns anys podran ser recordats per haver estat el primer grup que va tocar en la primera edició del Festisurf) van ser 13th Magic Skull, de Palafrugell. Ens van sorprendre sonant i tocant molt bé, en un estil semblant al de Los Straitjackets. Van interpretar clàssics del surf instrumental ("Chicken Walk", "Batman Theme") i curioses adaptacions, també instrumentals, de "The House Of The Rising Sun" de The Animals o "Funnel Of Love" de Wanda Jackson. Per cert, el bateria del grup es va fer veure força i més, davant i dalt l'escenari, més tard, durant l'actuació de Los Coronas. Sense comentaris...

13th Magic Skull

Després va pujar a l'escenari de la platja una altra banda catalana, Los Tiki Phantoms, amb els seus vestits foscos i les seves màscares de calavera habituals. El grup format per El Bravo, El Canibal, El Jíbaro i el Beat practica un surf instrumental amb un so molt punk. Dalt de l'escenari no es limiten a interpretar les seves cançons, sinó que munten un bon espectacle, interactuant amb el públic amb tot moment. Un gran concert!

Los Tiki Phantoms

Tot un espectacle!

Després de l'escomesa irresistible de Los Tiki Phantoms, els mexicans Lost Acapulco (ja els havíem vist feia uns quants anys en un Wipe Out Weekend, a Calella) no ho tenien gens fàcil! Els va costar animar el públic. Ho van fer a la part final del seu concert, quan, curiosament, van introduir uns quants temes cantats, entre els quals cal destacar "Rey de tablistas" (segons la versió que Wau y Los Arrrghs!!! fan del "King Of The Surf" de The Trashmen) o "Demolición" (Los Saicos).

Lost Acapulco

Els mexicans en acció!

I, per acabar, el plat fort de la nit: Los Coronas. Els madrilenys ens van oferir un gran concert basat principalment en els temes del seu nou àlbum, l'extraordinari "Adiós Sancho". Van arrencar amb la cançó que dóna títol al disc, i van sonar també, entre d'altres, "Baila Lola", "Dance Danny Dance", "Rockaway Surfers" o "Fuerte Comansi". També hi va haver temps per a les versions (de Marisol, Los Brincos i The Beatles). A Fernando Pardo se'l veia tan còmode tocant la guitarra com presentant les cançons. El protagonista d'aquestes presentacions era sovint Yehven Riechkalov, el magnífic trompetista ucraïnès de la banda. El bateria, Roberto Lozano "Loza", va fer una increïble demostració de tocar la bateria dret durant tot el concert (fins i tot al ritme dels Ramones!). Javier Vacas és espectacular tocant el baix. I David Krahe fa sonar de meravella les seves guitarres... Los Coronas són uns grandíssims músics!

Los Coronas

Fernando Pardo i el trompetista ucraïnès

Javier Vacas: rock'n'roll!

En temps de crisi, és molt d'agrair que es puguin organitzar festivals gratuïts d'aquesta categoria. Esperem poder gaudir de moltíssimes edicions més d'aquest Festisurf!