8.9.13

BirraSo Festival 2013

Divendres

Lalo López, guitarrista de la Fundación: espectacular!
Vam arribar tard a veure Zeidun, o sigui que vam començar amb Tokyo Sex Destruction. Va ser una actuació desconcertant. D'entrada, no sé si tenien algun problema amb la formació. Al Ruta 66 d'aquest mes hi ha una fotografia del grup en què apareixen cinc components. I el guitarrista ros que ahir tocava jo no l'identifico en cap imatge de la banda. En algun moment del concert van dir que havien assajat molt poc. A més, van tenir problemes primer amb el teclat i després amb la guitarra. El guitarrista va acabar fent no se sap ben bé què amb el teclat. En definitiva, el Tokyo van començar el concert amb força energia, amb les excel·lents cançons del seu últim disc, però es van anar diluint i van acabar marxant de l'escenari sense ni tan sols acomiadar-se. 

Després, The Sweet Vandals es van trobar un ambient força fred, però poc a poc el van anar escalfant a base de soul i de funk, presentant les cançons del seu nou disc After All. La cantant de la banda, Mayka Edjole, va arribar a baixar de l'escenari i a barrejar-se entre el públic per fer-nos ballar a tots! I vam acabar corejant l'esplèndida cançó "Better Than I Am".

Amb els ànims del públic ja encesos, la Fundación Tony Manero van fer el que és habitual en ells: no decebre gens i muntar una bona festa. Els Manero són espectaculars dalt de l'escenari, i és impossible resistir-se a ballar els seus grans èxits ("Can't Nobody Love Me Like You Do", "Sube el tocadiscos", "Paquito's Way", "Sunday Disco Dawn", "United Soul"...) o les magnífiques versions que executen (en aquesta ocasió, "Get Down Saturday Night" d'Oliver Cheatham).

Els encarregats de cloure la primera jornada del festival eren Betagarri. Em van semblar un grup més d'acampades, rebrots o barraques que no pas de BirraSo. Vam escoltar quatre o cinc cançons i vam anar passant cap a casa.

En l'apartat cerveser, vaig tastar l'escocesa Punk IPA, de Brewdog, i dues cerveses catalanes: la Malta Cuvée (Cervesa del Montseny) i l'edició especial Fundación Tony Manero, una cervesa negra (és clar!) de Guineu. Totes boníssimes!

Tokyo Sex Destruction

The Sweet Vandals

Fundación Tony Manero

Dissabte

En la segona jornada ens vam perdre Perrocker, Los Fulanos, Los Chicos, The Excitements i Dr.Calypso: la pluja (covards!) i circumstàncies familiars es van conjurar perquè no féssim els seixanta quilòmetres d'anada fins al Poble Espanyol ni el seixanta de tornada fins a Malgrat de Mar. Ja ens va saber greu, ja! Espero que estarem a l'altura per a la segona edició del festival!