19.1.13

Ruta 66: número 300

La nostra revista musical predilecta, Ruta 66, arriba, tot i els temps de crisi que vivim, al número 300. I ho fa amb un número extra de cent pàgines, plenes de continguts ben sucosos. 

Criden l'atenció, a la portada, tota una sèrie de noms claus per entendre la filosofia musical de la revista al llarg d'aquests tres-cents números: Iggy Pop, Bob Dylan, Paul McCartney, Aretha Franklin, Neil Young, Rolling Stones, Rod Stewart, Eric Clapton... Sobre tots ells trobem interessants articles, que se centren en el present de les seves trajectòries musicals. 

Cal destacar també un article d'homenatge als quaranta-cinc anys del famós disc del plàtan de The Velvet Underground & Nico, un altre sobre el gloriós London Calling de The Clash (examinat cançó a cançó per Ignació Julià) o un repàs a trenta hits del power-pop, que ens fa reviure l'emoció d'enormes cançons com "September Gurls" de Big Star, "Shake Some Action" de Flamin' Groovies, "Cruel to Be Kind" de Nick Lowe, "Another Girl, Another Planet" de The Only Ones" o "Teenage Kicks" de The Undertones. I, encara, un exhaustiu dossier de més de trenta pàgines ens recorda els tres-cents discos del mes de la revista, des del 1985 fins al 2012.

Tot plegat, presentat amb una magnífica portada presidida per David Bowie. Feliços 300!