31.1.13

Hiromi Kawakami, "El senyor Nakano i les dones"

"-Li he agafat por a l'amor -va dir la Masayo, entonant les seves paraules com si cantés. 
-¿Només ara, li té por? -vaig replicar. 
-Ben dit, Hitomi -va riure ella-. Ets massa jove per entendre com s'estanquen les relacions quan el desig ha desaparegut gairebé del tot -va dir. Totes dues xarrupàvem la sopa de fideus." 

El senyor Nakano i les dones és l'última novel·la publicada en català de l'escriptora japonesa Hiromi Kawakami (l'autora d'El cel és blau, la terra blanca i Abandonar-se a la passió). En aquesta ocasió tracta de les petites històries d'un grupet de personatges d'un barri de Tòquio: el senyor Nakano, propietari d'una botiga d'objectes de segona mà, els seus treballadors Hitomi -que és la narradora de la història- i Takeo, la seva germana Masayo i la seva amant Sakiko. Uns personatges que busquen, sense acabar de sortir-se'n, escapar de la solitud que els tenalla. I que parlen sense embuts de l'amor, del sexe i de la vida.

"Kawakami ens ofereix en aquest llibre una successió de finestres obertes al Japó contemporani. Els objectes d'una botiga extravagant conviuen amb la vaga melancolia d'uns homes i unes dones que mai no aconsegueixen ser felices del tot", llegim a la contraportada.

Una altra deliciosa novel·la de Hiromi Kawakami.