17.12.11

Novedades Carminha i Fuckin' Bollocks a Barcelona

"Estan bojos, aquests romans!", deia Obèlix en el seu primer viatge a Roma. "Estan bojos, aquests gallecs!", podem dir després de veure Novedades Carminha ahir a la nit a la sala Moog. Des de la primera cançó, "Échame gel", van convertir la pista, plena com el rovell d'un ou, en un pogo generalitzat que es va mantenir fins que va acabar el concert amb "Dinero" i "Jódete y baila". Novedades Carminha recuperen l'esperit d'uns altres gallecs ben bojos, aquells Siniestro Total de ¿Cuándo se come aquí? Si uns cantaven "Sexo chungo" o "Los chochos voladores", els altres canten "No uso condón" o que "follar está sobrevalorado" (a la cançó "F.O.L.L.A.R"); si uns cantaven "Ayatolah no me toques la pirola" ("Ayatolah!"), els altres canten "Alá, no como cerdo más / en el harén lo pasamos bien" ("Asociación de amigos del Islam"). És clar, tan políticament incorrectes els uns com els altres. I per si tot plegat no quedés prou clar, Novedades Carminha versionen, en disc i en directe, el clàssic de Siniestro Total "Hey Hey Vigo". Estan bojos, aquests gallecs!

Abans van tocar els barcelonins Fuckin' Bollocks, que ens van sorprendre amb una lliçó magistral de bon rock de garatge, que en aquest cas s'alimenta dels clàssics del gènere dels anys seixanta (The Sonics, The 13th Floor Elevators, The Standells o d'aquells obscurs grups de les sèries "Back From The Grave") però també dels més destacats representants del nou garatge (Black Lips, The Strange Boys). Acaben de publicar el seu segon àlbum, Congo Tapes, amb el segell Houston Party ("una burrada sin precedentes no apta para oídos muy refinados y mentes pacatas", el defineixen a Muzikalia), i amb cançons tan irresistibles com "I Can't Do". Estan bojos, aquests catalans!

Tot plegat, doncs, una festassa! Amb molt bona companyia (la Maria i les seves amigues gallegues i catalanes) i un discjòquei collonut que ens va fer ballar abans i després de cada actuació. Estem ben bojos, tots plegats!