29.7.11

Chuck Prophet & The Spanish Bombs: "London Calling" en directe!

Chuck Prophet, al final del concert, després
de tirar a terra la seva Squier Telecaster

Després de l'èxit del passat mes de gener al Sidecar, Chuck Prophet va tornar a Barcelona, aquesta vegada a la sala Music Hall, acompanyat dels Spanish Bombs (o sigui, el veterà Chris Von Sneidern, que, a més, va fer de teloner amb la seva acústica de dotze cordes, i tres músics joves, solvents i entusiastes) per interpretar en directe el London Calling dels Clash, una iniciativa promoguda per Houston Party a través del cicle "We Used To Party".

El tracklist del concert tothom el tenia ben clar abans de començar: des de "London Calling" fins a "Train In Vain", dinou cançons en total, en el mateix ordre que en el mític disc. La sorpresa va ser "Bankrobber", un single del 1980, que van tocar en l'únic bis que van fer Prophet i companyia.

El concert va ser impressionant des del primer moment: "London Calling", "Brand New Cadillac", "Jimmy Jazz", "Hateful"... Podies tancar els ulls i imaginar-te perfectament que estaves escoltant els Clash trenta anys enrere. Quan els obries, et trobaves un Chuck Prophet fent el paper de Joe Strummer i un Chris Von Sneidern fent de Mick Jones. Tots dos molt convincents. I sonant molt bé!

Per edat, no vaig poder veure mai els Clash en directe, i és evident que ja no els podré veure mai. Però queden les cançons, i propostes com la d'ahir a la sala Music Hall per fer-les reviure.