17.4.11

Dr. Explosion, "Hablaban con frases hechas"

Disc del mes, abril 2011

Mentre en els seus estudis Circo Perrotti grava i produeix alguns dels grups més interessants de l'escena actual de rock de garatge i punk (Hollywood Sinners, Las Aspiradores, Wau y Los Arrrghs!!!, Juanita y Los Feos...), Jorge Explosion encara troba el temps necessari per mantenir vius els seus Dr. Explosion. Vius i ben vius: amb Pibli González a la bateria i Pablo Álvarez al baix, han aconseguit un altre disc que supera, una vegada més, els anteriors de la banda. Cada vegada sonen més meravellosament sixties, com totes les bandes d'aquella dècada voldrien haver sonat en els seus discos.

Hablaban con frases hechas consta de dotze cançons: deu temes propis i dues versions. Entre el material propi, alternen les cançons més pop ("Hoy una vez mas" o "Déjame marchar") amb d'altres de més punk, en la línia del mestre Billy Childish ("Te delatas" o "Nada de ti"). La cara A del disc, que comença amb la demolidora "¿Quién quiere lo que tuvo ayer?", acaba amb un deliciós mig temps, "Nunca estuve allí", després que han sonat "Agua del grifo", que recorda clàssics del grup com "Eres feo, chaval" o "Rompí la televisión", o "Liar, Liar", un tema que no ens costaria gens d'imaginar-nos en algun volum dels Nuggets. Les dues versions del disc es troben a la cara B. Amb "Renacerá" reivindiquen una vegada més uns dels grans del pop espanyol dels seixanta, Los Brincos, de qui ja havien gravat "I Try To Find" en el seu primer EP, l'any 1990. La segona és molt més sorprenent: Dr. Explosion aconsegueixen portar al seu terreny, amb tota naturalitat, un tema en principi tan allunyat del seu estil com és "Blue Monday" de New Order. I se'n surten amb molt bona nota!
 
Amb el nou disc sota el braç, els asturians se'n van de gira, i el dia 2 de juny els tindrem a la sala Sidecar de Barcelona. Serà una nova oportunitat de gaudir del directe salvatge i, és clar, explosiu de Jorge i companyia.