2.7.10

The Black Keys, "Brothers"

Disc del mes, juny 2010

Dan Auerbach i Patrick Carney són d'Akron, Ohio, una ciutat que ha fet sonades aportacions al món del rock (Chrissie Hynde, Devo). Van formar el duo The Black Keys el 2001, i encara no deu anys després publiquen ja el seu sisè àlbum, Brothers.

Si el seu anterior disc, Attack & Release (2008), produït per Danger Mouse i que comptava amb cançons tan meravelloses com "So He Won't Break", semblava un cim difícil de superar, Brothers ens demostra que aquella suposició era ben errònia i que el talent d'Auerbach i Carney és enorme.

A base de blues, garatge-rock, funk i soul, The Black Keys han creat una altra deliciosa col·lecció de cançons, en aquest cas quinze, que comença amb "Everlasting Light", amb Auerbach cantant amb veu de falset i una base rítmica contundent, i acaba amb la relaxant "These Days", que amb els seus més de cinc minuts és la cançó més llarga del disc. Entre una i altra destaquen la roquera "Next Girl", el single "Tighten Up", la sensual "The Only One" o la hipnòtica "Too Afraid To Love You". Un gran disc.



1 comentari:

Cecil B. Demente ha dit...

L'Spotify és la canya, puc llegir la teva crítica del disc mentres escolto les cançons de les que parles...

Per cert, estem organitzant un bloc comunitari a on publicarem critiques de menys de 400 paraules sobre tot tipus de temes; música, cinema, literatura, cómics... La cosa encara està molt a l'aire però volem que sigui molt participatiu, a veure si t'apuntes...

Visita el bloc:

http://porcions.blogspot.com/