28.3.10

We Are Only Riders. The Jeffrey Lee Pierce Sessions Project

Disc del mes, març 2010

Explica el músic Cypress Grove que fent endreça en el seu àtic, “in an attempt to spring clean my soul”, va trobar una bossa plena de cintes de casset. Enmig de recopilacions de la seva adolescència va aparèixer una cinta amb la inscripció JLP Songs. Es tractava de material per a un àlbum que temps enrere havia de fer amb Jeffrey Lee Pierce, el líder dels Gun Club mort el 1996 amb 37 anys. Un àlbum, diu Grove, “que havia nascut com un àlbum de country i que poc a poc s'havia anat convertint en un àlbum de blues”. La qualitat de la gravació era, però, terrible.

Grove va tenir aleshores la pensada de fer un disc d'homenatge al seu amic Jeffrey a partir de les cançons inèdites contingudes en aquesta cinta -que només eren tres: “Ramblin’ Mind”, “Constant Waiting” i “Free to Walk”-, afegint-hi cançons de l'època anterior a The Gun Club -”My Cadillac” i “St. Marks Place”- i d'altres creades a partir d'esbossos o lletres perdudes. Un homenatge fet amb amics, col·legues i admiradors.

El resultat és aquest admirable We Are Only Riders. The Jeffrey Lee Pierce Sessions Project, publicat pel llegendari segell alemany Glitterhouse Records. La nòmina de participants és tan impressionant com els resultats que s'aconsegueixen. Barry Adamson, Nick Cave, Isobel Campbell, Mark Lanegan, Debbie Harry, Chris Stein, Mick Harvey, Spencer P. Jones, Lydia Lunch, Kid Congo Powers, The Raveonettes, The Sadies...