31.3.09

The Pains Of Being Pure At Heart, s/t

Disc del mes, març 2009

Són tres nois i una noia, són de Nova York i han debutat amb un disc que ens transporta als primers anys 90, un disc que respira efervescència indie, ple de reverb i de guitarres distorsionades. Un disc com els d'abans (deu cançons en menys de trenta-cinc minuts), lluny dels excessos a què ens ha portat el CD de 74 minuts. I quines deu cançons! Els mestres (Stone Roses, The Pastels, The Wedding Present, The Jesus & Mary Chain, Teenage Fanclub, My Bloody Valentine i companyia) poden estar orgullosos dels seus deixebles! Quines deu cançons! La meitat són singles claríssims: "Come Saturday", "Young Adult Friction", "This Love Is Fucking Right", "Everything With You" i "A Teenager In Love". Però és que el disc ja arrenca de primera amb "Contender". I "Stay Alive" és una cançó preciosa! I "The Tenure Itch" (a mi em sona molt a Stone Roses) no està gens malament! I "Gentle Sons" proporciona el perfecte epíleg de guitarres distorsionades que un disc com aquest ha de tenir! Quan aconsegueixi deixar d'escoltar-lo, el guardaré al costat del primer dels Stone Roses, del Bandwagonesque dels Teenage Fanclub i del Psychocandy dels The Jesus & Mary Chain. Potser, fins i tot, al cap dels anys l’arribaré a escoltar tantes vegades com tots aquells!

1 comentari:

Maria Merk's Cia ha dit...

Oh! Que bonic aquest disc!!!
Un molt bon descobriment, gràcies!

Espero que t’ho passessis bé ahir amb els Manel, jo m'ho vaig passar molt i molt bé al Clap de Mataró millor concert que el de l’hospitalet (potser perquè allà no es van poder esplaiar tant com voldrien) però a Mataró s’hi van quedar a gust! jeje

Ah! I el Sr. Chinarro me l’he escoltat força últimament i m’encanta!!! “El mundo según” és una passada i ara estic amb “Ronroneando”

Apa doncs, que vagi bé!!
Ens veiem!