21.7.08

Summercase 2008

Vaig anar al Summercase el dissabte, amb la Maria i l'Assumpta. Ens vam equivocar de dia? Segurament, sí: sembla que Blondie i Grinderman (que havien tocat el dia abans) van guanyar els Sex Pistols i les Breeders per golejada! A més, divendres el recinte del festival no va estar tan infestat de gent com dissabte. I encara sort que hi havia competència: en Bruce al Camp Nou, el FIB...

Antònia Font no van tenir el seu dia. A les sis de la tarda i amb el sol de cara, el Joan Miquel Oliver visiblement molest per problemes tècnics... Una cançó tan gran com "Alegria" va sonar a poca cosa. La millor basa dels mallorquins en directe és "Astronauta rimador": aquí sí que assoleixen importants cotes d'intensitat! I "Wa Yeah" és la perfecta cançó per un final de festa.

Los Campesinos! són gal·lesos, són molt jovenets i tenen un bon directe amb què saben fer-se seu el públic. Van tocar bona part de les cançons del seu recent àlbum de debut. A destacar "My Year In Lists", "Death to Los Campesinos!" o, en la recta final del concert, la celebradíssima "You! Me! Dancing!". El públic els va acomiadar corejant el nom del grup.

Els Sex Pistols van ser fidels a ells mateixos i van demostrar que continuen essent "la gran estafa del rock-and-roll". Estèticament lamentables: en Johnny Rotten més que un punk semblava un pallasso. Tot i això, només per poder escoltar "God Save The Queen" i "Anarchy in the UK" interpretades pels seus creadors ja va valer la pena. La llàstima: que ens vam perdre els Raveonettes.

Los Planetas van fer més o menys el mateix concert que l'any passat al Primavera Sound. Una primera part més tranquil·la amb cançons de l'últim disc i una segona part més animada recuperant els clàssics de la banda. En aquesta ocasió, però, a la meitat de l'actuació van presentar un parell de temes nous, que sembla que segueixen el camí obert amb La leyenda del espacio. Visca Los Planetas!

També vam veure el final dels Stranglers (van acabar amb "No More Heroes"; poc abans havien tocat el "All Day and All of the Night" dels Kinks) i, asseguts (no massa còmodament) a quilòmetres (o potser no tant) de l'escenari, vam sentir fragments dels concerts de Shout Out Louds, Kings Of Leon, CSS i Kaiser Chiefs. Ah: i vam veure l'home aranya (foto).

Altres consideracions: a diferència del Primavera Sound, no s'aprofita tot el recinte del fòrum: només tres escenaris i una sauna on punxen els djs. Mala cosa. Massa gent a tot arreu. Molt millor el Primavera. I mil vegades millor un concert a l'Apolo! Al cap i a la fi, deu hores de concerts (poc després de les sis de la tarda començaven Antònia Font i a dos quarts de cinc de la matinada acabaven Los Planetas) són per acabar boig!

1 comentari:

Marc ha dit...

Aquest festival es un desastre. Nosaltres hi vam anar l'any passat i la música d'un escenari es sentia des de l'altre. Problemes de so al concert del Sr. Chinarro. Falta d'espai.
Molt mal muntat. Veig que pel que dius, no han rectificat.