27.6.14

Sex Museum a La [2] de l'Apolo


"Aneu a concerts de rock'n'roll, i si no aneu a veure exposicions o a gaudir de qualsevol altra manifestació artística. Però no us quedeu al sofà davant el televisor." Així podríem resumir el missatge de Fernando Pardo, guitarrista de Sex Museum, un cop finalitzat el concert. Un concert que va acabar amb un pastís d'aniversari: el cantant, Miguel Pardo, germà de Fernando, feia anys. Marta Ruiz, la teclista, fundadora del grup juntament amb els dos germans Pardo, somreia agraïda al final de cada cançó, quan arribaven els aplaudiments del públic. Va ser ella qui va tenir un record per a Alfredo Calonge, el guitarrista de Los Negativos mort el mes passat. Tot plegat va convertir la vetllada en una apassionada festa de reivindicació del poder del rock'n'roll: es notaven les ganes per part del grup de fer una bona actuació, i es notaven també les ganes per part del públic de gaudir d'una banda llegendària amb gairebé trenta anys d'història i una dotzena d'àlbums publicats.

Ahir venien a presentar el seu nou disc, l'incendiari Big City Lights (disc del mes de maig de L'Home Cactus), del qual van interpretar pràcticament totes les cançons (a destacar "Ruler Of Your Life", "Lost In Blue", "Circles In The Salt", "Golden Money" o "Odio"). No va faltar l'habitual versió del "Fight For Your Right" dels Beastie Boys passada pel riff d'"Smoke On The Water" dels Deep Purple, o una celebrada interpretació del clàssic de Richard Berry "Have Love Will Travel". 

Sex Museum van sonar poderosos, compactes i amb molta saturació (que s'acabava menjant una mica la veu en la segona part del concert). Cal destacar el so dels teclats, el fuzz de la guitarra elèctrica o la reverb de la veu com a elements característics de la banda madrilenya, però no hem d'oblidar l'aportació fonamental d'una base rítmica formada per Loza a la bateria i Javi Vacas al baix (tots dos toquen amb Fernando Pardo a Los Coronas). Tots cinc van estar magnífics!