22.8.13

Spencer P. Jones & The Nothing Butts, "Spencer P. Jones & The Nothing Butts"

Disc del mes, juliol-agost 2013

Spencer P. Jones és un dels grans del rock australià. A part d'haver format part d'un munt de bandes (la seva entrada a la wikipedia n'enumera fins a dinou!), entre les quals cal destacar The Beasts of Bourbon, ha publicat al voltant d'una desena de discos al seu nom.

Per a l'últim dels seus àlbums ha comptat amb The Nothing Butts, nom amb què han estat batejats James Baker (un altre monstre del rock de les antípodes, bateria de The Beasts of Bourbon i Hoodoo Gurus) i els components de The Drones Gareth Liddiard (guitarra) i Fiona Kitschin (baix). 

En els trenta-nou minuts que dura el disc es concentra el bo i millor del rock australià, en la tradició de grans bandes com The Scientists, The Saints, Kim Salmon & The Surrealists o els mateixos The Beasts of Bourbon. El disc comença amb força amb "Only a Matter of Time", "Beware of Crossing" i "Freak Out". A partir d'aquí predominen les balades turmentades, com "(She Walks) Between the Raindrops", "Duplicity" o la que tanca el disc, "When Friends Turn". Cal destacar també els més de vuit minuts de l'extraordinària "When He Finds Out".

El disc, publicat en CD el novembre passat per Shock Records, acaba d'aparèixer en vinil gràcies a Bang!, la filial de Munster Records que es dedica gairebé exclusivament a la música d'ascendència australiana. Imprescindible!