7.7.13

Nit de poesia a Caldes d'Estrac


soroll i silenci
i xiprers i estels
i vent de garbí
i capvespre
i nit i tempo
i paraula
i Palau i Fabre


Aquests versos figuren a la portada del catàleg del festival Poesia i +, amb què, des del 28 de juny fins al 12 de juliol, se celebra el desè aniversari de la Fundació Palau a Caldes d'Estrac. Al parc de Can Muntanyà, ahir dissabte, vam poder gaudir d'una interessant nit de poesia i música.

Foto: Cesc Hernàndez
Les primeres a actuar van ser Ajo, la cantant i poeta madrilenya, i Judit Farrés, als plats i al clarinet. "Experiments sonors i poemes breus i un diàleg i punt i seguit i l'amor i el desamor com l'aire de la vida": així es defineix en el catàleg del festival l'espectacle que ens van oferir aquestes dues dones. Ajo, que durant els anys 90 va ser cantant del grup Mil Dolores Pequeños, ara es dedica a la micropoesia, i ens va sorprendre amb uns versos punyents i carregats d'humor, sobre un coixí sonor perfecte a càrrec de Judit Farrés.


Foto: Cesc Hernàndez
En segon lloc, i per acabar, van pujar a l'escenari el poeta Enric Casasses i el músic Pascal Comelade, acompanyats per Gérard Meloux i Ivan Telefunken. "Un amic amb versos esfilagarsats i un altre amic amb riffs juganers i amarats de llibertat tots dos i esclat i revolta", llegim al catàleg. Casasses i Comelade ja fa anys que comparteixen projectes: junts han publicat un parell de discos i han fet un munt d'actuacions. Ahir no van faltar títols tan emblemàtics de Casasses com "La manera més salvatge", "Amèrica", "Les cases del meu carrer", però també hi va haver lloc per a la poesia de Joan Salvat-Papasseit, Joaquim Folguera o Sebastià Roure. Comelade dirigia des del seu piano de cua i Meloux i Telefunken s'ho passaven pipa (i amb ells, tot el públic!) amb els seus instruments de joguina.

Una nit màgica!