9.6.11

Imma Monsó, "La nit porpra"

El protagonista de La nit porpra es diu Gus, i és un estudiant de periodisme força somiatruites. A l'estiu treballa a la secció de viatges d'un diari, però els únics viatges que desitja fer són a països imaginaris: l'Atlàntida, Xauxa, Syldàvia, Terabithia... El retrobament en una hemeroteca de la notícia de la desaparició d'un reconegut músic li desvetllarà un fort interès en Pausa da Longa, l'illa d'un vell conte infantil: és possible viatjar realment a un indret de ficció?

La nit porpra sorgeix a partir de l'encàrrec d'un llibret per a un concert de joves estudiants de música. "Pausa da Longa", un concepte musical en desús, ja hi apareixia convertida en una illa de fantasia. L'autora de No se sap mai (1996), Com unes vacances (1998) o Un home de paraula (2006) acaba refent aquell llibret en una novel·la orientada al públic juvenil. Cosa que no ens ha de sorprendre massa: anteriorment ja havia publicat una novel·la per al públic infantil, L'escola Estrambota (2005).

Que l'etiqueta de "novel·la juvenil" no ens espanti, però. La nit porpra és una novel·la que es pot gaudir tant amb catorze anys com amb setanta. Monsó hi posa tot el seu talent i el seu ofici, tota la seva capacitat d'explicar històries amb ganxo i la seva peculiar manera d'entendre la fantasia. Sense ser l'obra mestra de la seva autora, La nit porpra és un bon llibre per passar unes agradables estones de lectura.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bones, m'encanta aquest libre pero no me le pogut lleigir sencer, em podries pasar un resum?