13.11.10

Ruta 66: 25è aniversari

Amb el número 276 d'aquest mes de novembre, la nostra revista musical preferida, Ruta 66, compleix vint-i-cinc anys. I ho fa amb una edició especial de 144 pàgines, amb magnífica portada i sucosos continguts.

D'entrada, es revisen un per un aquests vint-i-cinc anys, destacant fets, discos, concerts i continguts de la revista. Així, rellegim fragments de les crítiques de grans discos com Rain Dogs (Tom Waits), Daydream Nation (Sonic Youth), New York (Lou Reed) o Slanted and Enchanted (Pavement), o de grans concerts com el d'Iggy Pop a l'Studio 54 (1989), Bob Dylan al Poble Espanyol (1993) o Tom Waits a l'Auditori del Fòrum (2008), amb les firmes prestigioses de Ladis Montes, Ignacio Julià, Jaime Gonzalo o Rafa Cervera.

Trobem també atractives entrevistes actuals a alguns dels protagonistes d'aquests vint-i-cinc anys: Iggy Pop, Paul Weller, Patti Smith, Elvis Costello, Solomon Burke o Fernando Pardo i Josele Santiago. D'altra banda, una selecció d'articles vintage recupera alguns dels millors reportatges o entrevistes publicats a la revista durant tots aquests anys, amb Nirvana, Teenage Fanclub, Gram Parsons o Matthew Sweet com a protagonistes.

Per acabar, una mirada al futur: el reportatge "Lo bueno está por llegar (guía de emergentes)" aposta pels que poden ser els músics i les bandes que destacaran els pròxims anys. Són vint-i-un noms entre els que hi ha Cheap Time, Fleet Foxes, The Low Anthem o The Strange Boys.

En definitiva, un especial 25è aniversari la mar d'interessant i entretingut, d'adquisició obligatòria. Felicitats, Ruta!