23.11.07

The Raveonettes - Lust, Lust, Lust

Disc del mes, novembre 2007

Tercer disc del duo danès que ens va sorprendre el 2003 amb el seu àlbum de debut, Chain Gang Of Love, i aquella cançó superlativa anomenada "That Great Love Sound". Ara han acabat contracte amb la multinacional Sony i comencen una nova etapa a la independent britànica Fierce Panda.

The Raveonettes em tenen el cor robat. Amb Lust, Lust, Lust revisc aquelles emocions que sentia quan, vint anys enrere, descobria The Velvet Underground. Val a dir que en el seu particular viatge cap a la Velvet els danesos fan escala a The Jesus & Mary Chain. The Velvet Underground & Nico i Psychocandy deuen ser dos dels discos de capçalera d’una banda que, en el seu myspace, assenyala també com a influències Suicide, Buddy Holly, The Cramps, My Bloody Valentine, The Ronettes, Sonic Youth o The Shangri-Las, entre d’altres.

A Lust, Lust, Lust es conjuguen melodia i soroll, les dolces veus angelicals amb l’infern de les guitarres. Afegiu-hi una bateria primitiva amb tones de reverb i, puntualment, les notes d’una capsa de música i tindreu la recepta completa. I en resulten cançons tan meravelloses com "Dead Sound", amb clara vocació de single, o tan afortunadament excessives com "Aly, Walk With Me", en què la irrupció d’un mur de guitarres distorsionades gairebé fa desaparèixer la base rítmica, o tan al·lucinògenes com "Lust", que em fa pensar en The 13th Floor Elevators, o tan addictives com "You Want To Candy". Escolteu-la:



Voleu veure com sona la mateixa cançó en directe? Com m'enganxa aquest so! Simplicitat i efectivitat (i mooolt de talent, és clar!):



The Raveonettes en format trio:



I si encara no en teniu prou, busqueu més vídeos del grup a YouTube o visiteu el seu myspace:

www.myspace.com/theraveonettes

1 comentari:

Capt. Toni ha dit...

Aquest fenomenal disc serà la portada del programa radiostereofònic "Ones de l'espai exterior" en l'emisió d'avui. Un programa que s'emet tots el dimarts entre les 21:00 i les 23:00 (hora local) desde milers de kilòmetres de distància a través de Ràdio Blanes (97.7 F.M.) amb el millor pop de la galàxia.
Que vagi de gust!
Fins l'infinit i més enllà!!!