25.9.11

Bryan Estepa, "Vessels"

Disc del mes, setembre 2011

Que l'escena power-pop australiana ha gaudit les tres últimes dècades d'un excel·lent estat de salut és cosa ben sabuda. En donen fe grups de la talla de The Stems, The Sunnyboys, The Chevelles, The Some Loves i molts d'altres.

Bryan Estepa és un digne successor de totes aquestes bandes. Després d'haver militat en grups com Swivel i Hazey Jane, va publicar el seu primer disc en solitari amb el nom de Bryan Estepa (abans n'havia fet un altre amb el nom d'Adelaide) l'any 2006. All the Bells and Whistles ja ens va cridar aleshores l'atenció gràcies a bones cançons com "Your Best Night" o "Western Tale". Després vindria Sunday Best (2008), un altre disc molt recomanable. I aquest 2011 ens ha portat aquesta joia anomenada Vessels.

En aquesta ocasió, Estepa s'ha encarregat ell mateix de la producció del disc: "Volia fer un disc instantani, que pogués capturar el so de la banda tocant en directe (...). Simplement, imaginava els primers discos de The Band o dels Beatles, tocant tots junts en la mateixa habitació, fent aquestes cançons, i la veritat és que vaig aconseguir molta inspiració amb aquesta idea", afirma Estepa en una entrevista a Ruta 66 (núm. 285, setembre del 2011, pàg. 55).

De totes maneres, la música de Bryan Estepa va més enllà del power-pop. És cert que algunes cançons responen perfectament a les convencions del gènere ("Tongue Tied", "Instincts"), però a Vessels, com als dos anteriors discos, hi habiten reminiscències dels Byrds, els Beach Boys, Big Star, Neil Young... Des de "Won't Let You Down", la primera cançó del disc, fins a "Ball and Chain", l'última, Vessels es degusta, una vegada i una altra, amb autèntica fruïció. Vessels és pop del bo!