27.2.10

Mujeres, "Mujeres"

Disc del mes, febrer 2010

Bones notícies! A la Barcelona tan moderna, tan fashion, tan cool, tan pop, a la Barcelona dels Primavera Sound, dels Sonar i dels Summercase, també hi ha, encara que només sigui una espurna, rock-and-roll. I aquesta espurna es diu Mujeres. Els "Black Lips de Barcelona", com han estat batejats per la premsa musical, són Yago, Martí, Martín i Pol. Van publicar la seva primera maqueta, ja esgotada, el 2008, i el seu primer single, 3 canciones de muerte y sudor, el 2009. Ara arriba a les botigues Mujeres, el seu primer àlbum, gravat als estudis Ultramarinos Costa Brava.

Mujeres saben destil·lar la millor essència dels clàssics del rock-and-roll més primitiu: 13th Floor Elevators, The Sonics, Billy Childish, Jonathan Richman, Los Saicos o els primers Kinks. Per les seves influències musicals i pels seus directes, que tenen fama d’incendiaris i divertidíssims, Mujeres connecten amb les noves bandes de rock de garatge nord-americanes, com Dead Ghosts, Jacuzzi Boys, Smith Westerns o, és clar, Black Lips.

El disc es pot escoltar, en el sistema de reproducció a temps real, a la pàgina web de la discogràfica, Sones. El formen dotze cançons: una demolidora versió del “Come On” de Los Saicos i onze de pròpies, a destacar “Blood Meridian”, “Frantic” i “Reyerta”, “L.A.” o “Amusement”.

A més, fruit de la seva participació al concurs internacional de bandes Diesel U Music, en què van quedar entre els 10 finalistes, han gravat aquest genial videoclip, el millor que hem vist últimament!


1 comentari:

Jordi Cruasan ha dit...

Mujeres, Girls, Vivian girls... és una tornada de les riot grrrls dels 90, encara que sigui només de nom?