30.5.08

The Last Shadow Puppets - The Age Of The Understatement

Disc del mes, maig 2008

Com si sortís del no res, de cop i volta em trobo anunciat aquest disc, ocupant tota una pàgina, a la revista Ruta 66. L'endemà llegeixo al diari que és número u en vendes al Regne Unit. Aconsegueixo el disc, l'escolto i... és boníssim! Un magnífic disc de pop-rock d'aires sixties, número u al Regne Unit! Mentrestant, a Espanya, el disc més venut és... No ho vull saber!
The Last Shadow Puppets són Alex Turner (dels Arctic Monkeys) i el seu amic Miles Kane (dels Rascals). L'afició de tots dos per la música de Scott Walker i del primer David Bowie els va portar a engrescar-se en aquest projecte, que esperem que tingui continuïtat, i que de moment s'ha materialitzat en aquest preciós disc, excitant i addictiu, que en alguns moments em fa pensar en l'imprescindible Forever Changes de Love.
"The Age Of The Understatement" és el primer single que s'ha extret de l'àlbum homònim: una cançó que marca la línia del que serà el disc, sempre amb uns acurats arranjaments orquestrals de corda com a protagonistes. Atenció, però, a la segona cançó, "Standing Next To Me", i a l'onzena, "Meeting Place", amb les seves suggerents melodies. No em canso d'escoltar-les!