5.3.09

Television Personalities a l'Apolo

Fa pocs mesos vaig descobrir el primer àlbum de Television Personalities, And Don't the Kids Just Love It, del 1981, i durant molt de temps m'he estat preguntant com és possible que no hagués conegut molts anys abans un disc tan meravellós com aquest. De manera que quan vaig veure que venien a tocar a l'Apolo, no m'ho vaig pensar dues vegades.
En una sala només mig plena, la banda liderada per Dan Treacy (únic supervivent de la formació original de 1977) va oferir un concert basat principalment en aquell primer disc. Ben aviat va sonar "Silly Girl", i poc a poc van anar caient altres perles com "This Angry Silence", "I Know Where Syd Barrett Lives", "Jackanory Stories", "A Picture of Dorian Gray" o "Look Back in Anger". En canvi, del seu últim àlbum, My Dark Places (2006), va tocar ben poca cosa. Poca, però bona: l'himne "I'm Not Your Typical Boy" i la minimalista "Tell Me About It", que ens recorda la música del genial Daniel Johnston. Dan Treacy, de qui el baixista tenia molta cura ("he's my dad", va dir Dan quan aquest li endreçava la guitarra que havia deixat al terra), es va guanyar l'afecte de la gent amb els seus somriures, les seves encaixades de mans amb els de les primeres files i la seva xerrameca, tot i que també va irritar algú que va demanar que toqués més i parlés menys. Això sí: quan tocava, ho feia a consciència i amb el seu ampli Fender Twin Reverb a un volum descomunal! Un concert estranyament bonic.

2 comentaris:

Maria Merk's Cia ha dit...

si si tot un concert peculiar però molt intens! (gairebé ens quedem la seva bufanda de relíquia! jeje)

avui ha estat un dia de novetats i una d'elles és que Manel toca a l'Hospitalet (dins el Let's Festival) i me'n vaig a veure'ls ja et diré com ha anat en tinc moltes ganes!!!

I proximament....JONATHAN RITCHMAN SI SENYOR!!!!

I el bernat m'ha dit.....!!!

=D Salut!

Anònim ha dit...

l¡apolo mig plé amb tv personalities???? AI CAN BILIVIIIIII
si quan van cancel.lar al primavera (dos anys seguits grrrrrr) la gent estava tan indignadad que volien que els hi tornessin els diners!!!
aquesta nit actuen a Murcia amb uns colegues de teloners i... NO HI PODRE ANAR!!!!!!